KroatiŽ accommodatie in KroatiŽ appartementen
Aankomst naar KroatiŽ

Aankomst in KroatiŽ met de auto


Stad afstandentol betalen - snelwegenHAK situatie wegen


interactieve kaart van de Kroatische wegen
Voor het gebruik van een rijbewijs in KroatiŽ zijn een auto-papieren en autoverzekeringdocumenten (inclusief groene kaart) verplicht.

Matig en stel uw snelheid in geval van regen in op de natte wegen.
Rijden met koplampen is zowel overdag als ís nachts verplicht.
Mobiele telefoons: Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is niet toegestaan
Maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed: 0,0 promille!
Het gebruik van veiligheidsgordels is verplicht.


Bel 987 Voor 24 uur per dag technische ondersteuning op de weg of het verstrekken van informatie over reizen in KroatiŽ met het verkeer.

Benzinestations zijn elke dag geopend van 7 uur tot 7 of 8 uur elke dag en in het zomerseizoen, tot 10 uur;
tankstations in de grotere steden en langs de belangrijkere internationale wegen zijn 24 uur per dag geopend;
Alle tankstations verkopen: Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super Plus 98, Normaal en Euro Diesel brandstof.
actuele brandstofprijzen in KroatiŽ

LIVE WEB-camera's
Medulin - KroatiŽgrens Macelj - invoeren van KroatiŽ
KroatiŽ webcam Medulin KroatiŽ web kamera Macelj

Aankomst in KroatiŽ met het vliegtuig

Er zijn 9 luchthavens in KroatiŽ - Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Pula, Brac, Losinj en Rijeka en veel luchtmaatschappijen die naar KroatiŽ vliegen.

Croatia Airlines is de nationaal Kroatische luchtmaastchappij met webadres www.croatiaairlines.hr. De maatschappij vliegt naar Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Londen, MŁnchen, Parijs, Praag, Rome, Sarajevo, Skopje, Tel Aviv, Wenen en ZŁrich en met binnenlandse vluchten naar Zagreb , Rijeka, Osijek, Brac, Dubrovnik, Pula, Split, Zadar.

U kunt ook 12 sport vliegvelden vinden in KroatiŽ.

zomer in KroatiŽ

Wanneer KroatiŽ te bezoeken

De beste tijd om KroatiŽ te bezoeken is tussen april en september. In april zijn de accommodatie prijzen, maar boek wel ruim van tevoren want veel plaatsen langs de kust kunnen snel bezet zijn. Mei en juni zijn de beste maanden voor alle buitenactiviteiten wanneer de dagen lang en zonnig zijn. De accommodatie prijzen zijn dan nog steeds heel redelijk en de Duitse en Italiaanse toeristen zijn er nog niet. Juli en augustus zijn de duurste maanden om KroatiŽ te bezoeken. De meest populaire plaatsen zijn dan overvol en de prijzen van accommodaties zijn dan op hun hoogst. September is de beste maand om KroatiŽ te bezoeken want het is niet zo heet als midden in de zomer en de zee temperaturen zijn nog vrij hoog. Kinderen gaan weer naar school en de prijzen van accomodaties beginnen te dalen. Oktober kan te koud zijn om te kamperen, maar de hotels zijn dan tegen zeer redelijke prijzen.

Visa en documenten

Om bezoekers naar KroatiŽ te trekken zijn de toelatingseisen enigszins versoepeld. De burgers van Canada, USA, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, IsraŽl, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben niet langer een visum voor verblijf van 90 dagen nodig. Zuid-Afrikanen moeten een speciaal visum in Pretoria aanvragen. Dit duurt 90 dagen en je moet een retourticket hebben. Als u twijfelt over uw wensen, ga dan naar een Kroatische ambassade. Als u meer dan 90 dagen wenst te verblijven is de makkelijkste manier om dat te doen via de grens met ItaliŽ of Oostenrijk reizen en dan terug. Alle buitenlanders moeten zich registreren bij de lokale politie bij aankomst in een nieuw gebied van het land, maar dit is normaal gesproken een eenvoudige zaak die door het hotel of uw reisleider worden behandeld . Zij zullen normaal gesproken 's nachts uw paspoort bij zich houden bij aankomst.
Een geldig paspoort is altijd vereist voor toegang tot KroatiŽ en u moet ervoor zorgen dat het geldig is voor het gehele verblijf in het land. Maak altijd een kopie en bewaar deze op een aparte plaats. In het geval dat uw uw paspoort verliest of gestolen, zal een kopie de Ambassade helpen bij het afgeven van een vervangingdocument.

Strandvakanties

De stranden in KroatiŽ zijn prachtig. Er zijn veel kleine baaien met kristalhelder water. Veel stranden worden liggen aan ongerepte dennenbossen en een aantal stranden zijn gevuld met naturisten. Sommige van de beste stranden zijn Baska op het eiland Krk en Lopar op het eiland Rab. Veel van de stranden zijn populair bij naturisten.

Actieve vakanties

De prachtige kustlijn van KroatiŽ in combinatie met een gevarieerd landschap maken het de ideale locatie voor actieve vakanties van elke soort. Wandelen, klimmen, duiken en mountainbiken zijn allen populair.

Praktische zaken

Elektriciteit is 220V, 50Hz. KroatiŽ maakt gebruik van de standaard Europese 2-punts stekker dus als u deze website bezoekt vanuit het Verenigd Koninkrijk, zorg voor de juiste adapter

Tijd

KroatiŽ is op de Centraal-Europese tijd (GMT + 1 uur) gesteld. Zomertijd gaat in aan het einde van maart, de klok word dan een uur naar voren worden gebracht. Aan het einde van september gaat de klok weer terug uur.

Taal

Naast de Kroatische taal beschikken de meeste Kroaten over tenminste 1 andere taal. Binnenlands is de tweede taal meest waarschijnlijk Duits of Italiaans. De meeste mensen in hotels, VVV's en restaurants zijn bedreven in het Engels.

Communicatie

Bericht diensten
HPT Hrvatska toont een rood-wit-blauwe bord en biedt een breed scala aan diensten aan van; verkoop van postzegels,telefoonkaarten voor het versturen van faxen en het aanbieden van telefoon faciliteiten. Om een ??reis naar het postkantoor te voorkomen, kunt u postzegels ('Pismo' )kopen in kiosk ('tisak') en gooit u brieven in een gele brievenbus op elke straat. In de grotere steden en dorpen zijn de postkantoren open van 7 tot 7 op maandag tot en met vrijdag, en op zaterdag van 7 tot 1. In kleine steden zijn de postkantoren geopend van 7 tot 2, en soms ook op zaterdagochtend.

Telefoons
De internationale code om naar KroatiŽ te bellen is 385. U kunt deeerste '0 ' in een netnummer laten vallen. Om een ??gesprek binnen KroatiŽ te houden, begin dan met het netnummer (inclusief de 0), dan het lokale nummer. Telefoonnummers beginnend met '060 'zijn gratis en nummers die beginnen met '09' zijn gsm-nummers. Voor een internationale oproep vanuiuit KroatiŽ, ga dan naar een postkantoor, een hotel zal een veel hoger tarief in rekening brengen. De meeste telefoons op straat kunnen slechts met een kaart worden bediend. De meeste postkantoren, tabakswinkels en kiosken verkopen telefoonkaarten. De meeste openbare telefoons zijn uitgerust met verschillende talen. Telefoontjes binnen KroatiŽ zijn goedkoper na 4 uur símiddags.

Mobiele telefoons in KroatiŽ
KroatiŽ maakt gebruik van GSM 900/1800 die compatibel is met de rest van Europa, maar niet met de VS GSM 1900. Als u een GSM-telefoon heeft neemt u dan contact op met uw serviceprovider voor meer informarie. Wees voorzichtig met internationale gesprekken, die heel duurzijn. U kunt een SIM-kaart voor ongeveer 200 Kn kopen, die een Kroatische nummer en en beltegoed bevat.

Toegang tot internet en computers in KroatiŽ
Het gebruik van het internet groeit snel in KroatiŽ en telefoonlijnen worden gemoderniseerd. Het kan echter nog steeds moeilijk zijn om internet te verkrijgen in uw hotel. De oudere hotels hebbe nog steeds een verouderde telefooncentrale. De kiestoon in KroatiŽ is ook anders en dat kan problemen met de computer veroorzaken. Internetcafes schieten overal in KroatiŽ als paddestoelen uit de grond en ze zijn goedkoop en efficiŽnt. De meeste hebben Engels sprekend personeel. Een aantal VVV-kantoren kan een gratis verzameling e-mails op hun computers hebbem. Indien u verblijft in KroatiŽ voor langere tijd kunt u zich aanmelden bij het postkantoor, die toegang tot internet geeft. Dit kan echter worden uitgevoerd via lijnverbinding. U moet een contract bij het postkantoor ondertekenen. Zij zullen u dan een schijf opsturen.

Veiligheid en criminaliteit

Het is heel veilig om te reizen in KroatiŽ en overval en diefstallen zijn geen groot probleem. Echter, zoals met ieder vreemd land, moet u ervoor zorgen dat u gebruik maakt van gezond verstand. Zorg dat u niet in een kwetsbare positie bent. Jonge meisjes kunnen 's nachts kan worden lastig gevallen, maar het is meestal niet een groot risico. Als u zich zorgen maakt, benader dan een politieagent.