Kroatië accommodatie in Kroatië appartementen




Over Kroatië en de Adriatische Zee

Google appartementen Kroatië
search: Web www.vakantiesinkroatie.nl

Video
Kroatië - De koningin van de Middellandse Zee [mpeg 10MB]
Een presentatie van toeristisch aanbod in Kroatië. Een toeristische bestemming die wereldwijd bekend is.
Het Kroatische Nationaal folklore [flash 15MB]

Kroatië - geografische positie

Kroatië strekt zich uit van de verste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot aan de Pannonische laagvlakte en de oever van de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door het gebergte Dinara en het zuidelijk deel eindigt aan de kust van de Adriatische Zee.

Oppervlakte:
Het vasteland heeft een totale oppervlakte van 56.542 km2, en het oppervlakte van de territoriale wateren 31.067 km2.

Politiek in Kroatië: parlementaire democratie

Hoofdstad::
Zagreb (779.145 inwoners), het economische, verkeer, culturele en academisch centrum van het land.

Kustlijn::
5,835 km waarvan 4,058 km bestaat uit een kust van eilanden, rotsen en riffen. Aantal eilanden, eenzame rotsen en riffen: 1.185, de grootste eilanden zijn Krk en Cres, daar liggen 50 bewoonde eilanden.

Hoogste top:
Dinara: 1.831 m boven zeespiegel.

Klimaat in Kroatië

Er zijn twee klimaatzones; een gematigd landklimaat, lokaal is er ook een bergachtig klimaat. Een aangenaam mediterraan klimaat heerst langs de Adriatische kust, met een overweldigend aantal zonnige dagen, droge en hete zomers, milde en vochtige winters ;
gemiddelde temperatuur in het binnenland: January 0 tot 2 ° C, augustus 19-23 ° C, de gemiddelde temperatuur aan zee; januari 6 tot 11 ° C, augustus 21-27 ° C; de temperatuur is ongeveer 12 ° C in de winter en 25 ° C in de zomer.

Documentatie, Douane, Uitgiftes

Reisdocumenten: Paspoort of een ander internationaal erkend legitimatiebewijs. Toeristen kunnen in Kroatië verblijven voor maximaal drie maanden.

Visa en documenten

Om bezoekers naar Kroatië te trekken zijn de toelatingseisen enigszins versoepeld. De burgers van Canada, USA, Australië, Nieuw Zeeland, Israël, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben niet langer een visum voor verblijf van 90 dagen nodig. Zuid-Afrikanen moeten een speciaal visum in Pretoria aanvragen. Dit duurt 90 dagen en je moet een retourticket hebben. Als u twijfelt over uw wensen, ga dan naar een Kroatische ambassade. Als u meer dan 90 dagen wenst te verblijven is de makkelijkste manier om dat te doen via de grens met Italië of Oostenrijk reizen en dan terug. Alle buitenlanders moeten zich registreren bij de lokale politie bij aankomst in een nieuw gebied van het land, maar dit is normaal gesproken een eenvoudige zaak die door het hotel of uw reisleider worden behandeld . Zij zullen normaal gesproken 's nachts uw paspoort bij zich houden bij aankomst. Een geldig paspoort is altijd vereist voor toegang tot Kroatië en u moet ervoor zorgen dat het geldig is voor het gehele verblijf in het land. Maak altijd een kopie en bewaar deze op een aparte plaats. In het geval dat uw uw paspoort verliest of gestolen, zal een kopie de Ambassade helpen bij het afgeven van een vervangingdocument.

toegestane snelheid:
stad 50 km/h
buiten de stad 90 km/h
1e klas weg 110 km/h
autobaan 130 km/h
auto's met camping huis 80 km/h
bus 80 km/h

Klik hier voor
de actuele wisselkoers
van de Kroatische nationale bank


Toeristen die bij aankoop van goederen
voor meer dan 500 kn kunnen aanspraak
maken op belasting teruggave bij verlaten
van het land door middel van een een geverifieerde
"belastingcheque" formulieren ontvangen door de
Kroatische klantenservice. Een belastingteruggaaf
wordt verkregen binnen een jaar. Het percentage BTW
PDV in Kroatië is 23%

geld in kroatië

   =    valuta-converter

Valuta: Kuna (1 Kuna = 100 Lipa).
Vreemde valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en bij de meeste reisbureaus, hotels en campings.


Er zijn Lipa munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 en Kuna munten van 1, 2, 5 and 25.

Cultureel Erfgoed

Kroatië is uniek, niet alleen vanwege de kristalheldere, blauwe zee, maar ook door een duizend jaar van verschillende culturen die zijn vervangen door elkaar en soms ook geintegreerd in deze gebieden. De Adriatische Zee is een diepe kloof in de Middellandse Zee die het vasteland van Europa doorkruist waardoor een van meeste gebruikte economische handelsroutes tussen Europa en het Oosten is ontstaan.
Het is ook de bakermat van oude beschavingen. Er zijn daarvoor veel materiële bewijzen te zien die komen uit de diepten van de Adriatische grotten en uit de diepe blauwe zee.
De oostkust van de Adriatische Zee werd al in het begin van de vroege steentijd bewoond, en er is bewijs dat het grootste deel van de toegankelijke eilanden ook werdt bewoond (archeologische vondsten in grotten in de buurt van de eilanden Hvar en Palagruza, enz.).

Kroatische keuken

De kroatische keuken is heterogeen, en staat daarom bekend als "de keuken van de regio's". De moderne wortels gaan terug tot het Proto-Slavische en oude perioden. De verschillen in keuze van voedingsmiddelen en vormen van koken zijn het meest opvallend tussen die op het vasteland en die in de kustgebieden.
De keuken op het vaste land wordt meer gekenmerkt door de eerder Proto-Slavische en de meer recente contacten met de meer bekende gastronomische keukens van vandaag, Hongaars, Weens en Turks -, terwijl de kuststreek ??de invloeden draagt uit de Griekse, Romeinse en Illyrische cultuur en dus ook van de latere mediterrane keuken - Italiaans en Frans.